MCA

Management Control Auditing

February 2019

IIA’s Insight; het beoogde effect van de IAuditor als katalysator

In 2011 verscheen een IIA-onderzoeksrapport onder de titel Insight: Delivering Value to Stakeholders, waarin voor ons de term Insight voor het eerst werd geïntroduceerd. Insight is daarin neergezet als ‘a critical component of the recently developed Value Proposition for the profession’. In deze bijdrage analyseren we het potentiële effect van de term Insight als onderdeel van de nieuw verwoorde doelstelling van IA. Met name de term ‘cathalyst’ spreekt ons in relatie tot ‘Verbetergericht auditen’ erg aan.
In ons artikel met de titel:
“IIA’s Insight; een nieuwe toegevoegde waarde definitie van Internal Auditing?” gaan we in meer detail in op de wat wonderlijke bollenpresentatie en nuanceren we deze column met randvoorwaarden voor Insight als effect van IA-producten.
We sluiten af met een actielijst gericht op opleiding, marketing en randvoorwaarden voor het bijdragen aan ‘Insight’ bij de ‘afnemers’ van internal audits.
Read Moreā€¦

Uw e-mailadres zal slechts gebruikt worden om uw vraag te beantwoorden en vervolgens voor onze nieuwsbrief met actueel aanbod. Dit maximaal 4 maal per jaar en tot u aangeeft dit niet meer op prijs te stellen.