MCA

Management Control Auditing

January 2019

De communicerende vaten Assurance en Consulting activity

Nog net in de vorige eeuw verscheen een uitdagende definitie van Internal Auditing met de termen Assurance en Consulting activity. Het leidde tot veel discussie en gaf ook duidelijk ‘denkrichtingen’ weer binnen het IA-nl. Er is sprake van een tweedeling die je zou kunnen duiden in de accountancy-opgeleiden enerzijds en operational auditing-opgeleiden anderzijds.
Deze column is gebaseerd op een deel van het artikel over de definitie van IA, dat u kunt downloaden op http://www.auditing.nl. We raden u het oorspronkelijke artikel aan voor een nuancering en verdieping van wat u in deze column zult lezen.
In deze bijdrage beschrijven we de interpretaties van de IA-definitie die we in IIA-inc. literatuur en in praktijkgesprekken met hoofden en MT-leden Internal Audit tegenkomen en een idee hoe te komen tot meer eenduidigheid. We starten daartoe met het afpellen van de definitie van IA zoals opgenomen op de IIA-nl-site en zoomen in op het begrippenpaar Assurance en Consulting activityen auditterminologie uit de praktijk.
Read Moreā€¦

Uw e-mailadres zal slechts gebruikt worden om uw vraag te beantwoorden en vervolgens voor onze nieuwsbrief met actueel aanbod. Dit maximaal 4 maal per jaar en tot u aangeeft dit niet meer op prijs te stellen.