MCA

Management Control Auditing

June 2019

Aanrader: Leerpunten Kwaliteitstoetsingen IIA.

Lees met name de nuanceringen!
Het nét verschenen IIA-nl-document ‘Leerpunten uit de externe kwaliteitstoetsingen 2018’ bevat naast goed nieuws ook een zorg. Het rapport “beschrijft de resultaten van de analyse van de uitgevoerde externe kwaliteitstoetsingen in 2018. Het verschaft inzicht in de conclusies en aanbevolen verbeterpunten die frequent voorkomen. Hiermee beoogt IIA Nederland IAF’s handvatten te geven voor een volgende stap in hun kwaliteitsverbetering.”
Het document door de oogharen bekijkend geeft het een positieve boodschap weer. Iets kritischer analyserend scoren we nog niet overtuigend waar het de kern van de functie raakt: goed doordacht en transparant uitgevoerd onderzoek gericht op organisatievragen in het licht van doelrealisatie is die essentie. Onafhankelijke ophanging, formele communicatiestructuren, escallatierichtlijnen, et cetera …. zijn ‘slechts’ voorwaarden om aan die essentie te kunnen voldoen.
Read Moreā€¦

Uw e-mailadres zal slechts gebruikt worden om uw vraag te beantwoorden en vervolgens voor onze nieuwsbrief met actueel aanbod. Dit maximaal 4 maal per jaar en tot u aangeeft dit niet meer op prijs te stellen.